Friday, 6 May 2011

Contest Baby Menguap Comel by Atie





NAMA BABY : MUHAMMAD AFHAM FIRAS BIN SHEIKH ALI

NAMA IBU : ISMALIANA BINTI SULAIMAN

TARIKH LAHIR : 9HB JANUARI 2011

Thursday, 14 April 2011

Sunday, 13 March 2011

Contest Anakku Menangis Comel

nak join banner kat atas tu yer....

dah lama janji dgn mamaema nak join contest ni....baru mlm ni sempat nak buat...

1st time guna gambar firas utk join contest...mudah2an ada rezeki firas aminnnn...

meh check apa syarat2nya.....layannnnnnnnnnn...(copy je ni dr blog ema...)

Syarat-syarat yang harus dipatuhi:

1. Orang Malaysia & Alamat Malaysia (yang tinggal kat oversea tu boleh kasi alamat Malaysia) ~ mestilah sya org m'sia....:)

2. Boleh jadi follower saya tak?...bolehkan.....~ dah lama follow

3. Buatlah entri pasal contest ini dengan tajuknya " Contest Anakku Menangis Comel".~ okies

4. Pastu tinggalkan link contest korang tu kat komen sini...bukan komen kat entri lain. susah saya nak cari nanti.... tinggalkan alamat emel lagilah senang hati....~ okies

5. Jangan lupa letak banner saya ni kat entri korang tau. dan jangan pula lupa upload gambar anak yang nak join tu....~ okies

6. Bagitahulah nama anak dan nama ibu/ayah yer.. umur anak juga



NAMA ANAK: MUHAMMAD AFHAM FIRAS BIN SHEIKH ALI

UMUR : 2 BULAN

NAMA IBU : ISMALIANA BINTI SULAIMAN

7. Last sekali, kenalah tag 3 orang kawan.... barulah meriahkan

MAMANAJLA
MAMATINA
MAMALIEYNA


Sunday, 27 February 2011

Mata Cantik Giveaway

( nak join...?? klik banner kat atas ni yer....)

aduhai...lama sgt rasanya blog ini di inggirkan....ntah lah knp mood nak join contest or GA ni terbang m'layang2 jer...

tp kali ni nak join GA member baik.....

aku tag

mamatina
mamalieyna


GOOD LUCK TO ME!!!



Friday, 7 January 2011

GIVEAWAY ANNIVERSARY


jalan2 kat blog mamanajla td terjumpa GA ni..sajer la m'joinkan diri...

senang n mudah jer GA ni...jom la join sekali KLIK

HAPPY BABY CONTEST

Jom join...KLIK

Sempat lagi join contest yg di tag oleh mamanajla.....sgt berkenan dgn hadiah yg ditawarkan maklum lah x lama kan nak dapat bby baru..... ^___^ tp sygnya afiqah termasuk dalam kategori B....x kisah lah apa pun hadiahnya kan.....yg penting HAPPY!!!!

ok lah...ini gambar afiqah yg terbaru.....happy masa tunggu bas hari pertama ke sekolah.......

Nama Anak: NUREEN DAMYA AFIQAH BINTI SHEIKH ALI

Tarikh Lahir: 11HB JANUARY 2007

Nama Ibu: ISMALIANA BINTI SULAIMAN



nak tag mamatina

good luck to me!!




Sunday, 2 January 2011

Memorable anniversary Contest By Lelord


nak join...jom KLIK

dah lama berjanji dgn mamanajla utk join contest ni...dari tahun lps lagi...

dah masuk tahun baru ni & aku pun dah menanti hari utk bersalin...takut x sempat pula nak join contest ni nnti.....mana tau kot esok lusa bby ni dah nak keluar kan......

bertentang mata kali pertama: 28hb september 2001

bertunang pada:21hb disember 2001

ulang tahun perkahwinan:31hb mei 2002

aku setuju sgt dgn pepatah "AJAL MAUT... JODOH PERTEMUAN" adalah ditanganNya....ketentuan dariNya.....

begitulah juga kisah kami....walaupun kami penah bersekolah satu sekolah (sekolah rendah) tinggal sekampung & en.suami selalu bertandang ke rumah jiran tapi kami lansung tidak kenal antara satu sama lain....

sehinggalah aku tamat belajar n bekerja....bapa mertua lah yg mengaturkan pertemuan kami...mmg sesuatu yg tidak pernah aku jangkakan memandangkan waktu aku baru beberapa hari putus dgn kekasih lama.... (xder jodoh kan w'pun dah berkawan hampir 10 tahun!!!!)

pertemuan pertama dgn en.suami mmg satu kenangan yg x akan aku lupakan.....klu di kenang2 mmg blh buat aku tersenyum sendiri...aku ibarat anak dara di zaman 60'an..maklumlah x penah berjumpa..mcm2 yg berlegar di dalam kepala......

waktu tu aku rasa jantung bagai t'henti...tangan menggeletar.....hampir2 aje dulang air yg aku pegang terlepas dr pegangan dek kerana terlalu gemuruh nak berjumpa dgn calon suami....aduhai...mmg sgt malu n sampai hari ini en.suami selalu perli setiap kali tibanya anniversary kami....haihhhhh...

tp itu kisah 9 tahun yg lalu....alhamdulillah skrg kami dah melalui 8 kali kenangan manis menyambut anniversary.....

kami bukan lah pasangan yg romantik...setiap kali sambutan anniversary akan disambut dgn agenda pi makan2 kat restoran @ tempat2 makan kegemaran kami....dan bila dah ada anak2...tempat makan2 dah bertukar lokasi ke tempat makan kegemaran anak2 pula...... ( biasalah kan mama & baba kene mengalah dgn anak2...)

tiada hadiah intan berlian bergemerlapan...hanya kasih sayang yg tiada nilainya...
itu sudah cukup utk membuatkan aku bahagia....
semoga ikatan kasih sayang ini akan berkekalan hinggah ke akhir hayat.....amin.